Počelo štampanje glasačkih listića, posao vrijedan 805.528,51 KM

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar ozvaničio je danas u štampariji “Unioninvestplastika” kod Sarajeva početak štampanja i pakovanja glasačkih listića za Loklane izbore 2020.

Bakalar je izjavio da je nakon višemjesečnog kašnjanja usvajanja budžeta institucija BiH, te procedure javnih nabavki uz žalbeni postupak, danas počelo štampanje listića uz neznatano kašnjenje u odnosu na planirane rokove.

“Bit će štampano oko sedam miliona glasčkih listića, a posao vrijedan 805.528 KM dobila je kompanija “Unioninvestplastika” d.d. Sarajevo”, istakao je Bakalar.

Dodao je da glasački listići spadaju u osjetljivi izborni materijal zbog čega je štampanju pristupljeno uz posebne sigurnosne mjere, te mjere nadzora svake radnje u tom procesu.

Bakalar je naglasio da je prvi kontingent od 48 paleta papira s vodenim žigom uz policijsku pratnju dopremljen u pomenutu štampariju 12. septembra 2020.

Precizirao je da je današnji proces započet štampanjem glasačkih listića za izbore u Banjoj Luci i Općini Centar Sarajevo.

(Akta.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*