Armenci tvrde da je turski F-16 srušio njihov borbeni avion

Armensko ministarstvo obrane objavilo je da je turski borbeni avion F-16 srušio armenski borbeni avion SU-25. Avion je, tvrde ruski mediji, srušen u armenskom zračnom prostoru. Pilot je, kako su naveli, poginuo.

Informaciju je objavio portal Russia Today. Kako piše BBC, turske i azerbajdžanske vlasti demantirale su tvrdnje o rušenju aviona.

Ova informacija je armenska laž i još jedna fantazija armenskog propagandnog stroja”, izjavio je glasnogovornik azerbajdžanskog Ministarstva obrane.

Podsjetimo, već danima traju sukobi Armenije i Azerbajdžana. Rusija na čelu s predsjednikom Vladimirom Putinom podržava Armeniju, a Turska na čelu s Tayyipom Erdoganom podržava Azerbajdžan.

Ako je informacija o turskom rušenju armenskom F-16 istinita, to znači da se Turska otvoreno uključila u vojni sukob Armenije i Azarbajdžana, što bi dramatično destabiliziralo regiju.

Prije nekoliko sati Ankara je objavila da će poduprijeti odgovor Azerbajdžana “armenijskoj agresiji”, piše RT. Armenske su vlasti ranije kazale kako su spremne koristiti ruske balističke rakete ako Turska pomogne Azerbajdžanu F-16 avionima.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*