Pozorište mladih Tuzle: Odgođenje izvođenje predstava pred publikom

Iz Pozorišta maldih Tuzle obavijestili su javnost da su zbog epidemiološke situacije odgodili izvođenje predstava pred publikom.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Poštovana publiko, najprije vam se želimo zahvaliti što nam pišete, tražite igranja naših predstava i prikazivanje filmova. Nakon što smo 6.3.2020. godine odigrali predstavu “Dječak i djevojčica” želimo vas obavijestiti da smo donijeli odluku da žemo igranje predstava planirati samo onda kad budemo potpuno ubijeđeni da okupljanje naše publike neće narušiti higijensko-epidemiološku situaciju. Ovim putem vas obavještavamo da ni u novembru 2020. godine nećemo igrati naše predstave otvorene za javnost.

Iako je početkom novembra trebala biti premijera “Družbe Pere Kvržice” želimo vas obavijestiti da se ona neće održati za publiku i javnost. Umjesto premijere, predstava će biti izvedena SAMO za roditelje/staratelje direktnih učesnika, nekoliko članova i tim lidera, saradnika i asistenata i to pod posebnim uslovima prisustva publike što podrazumijeva: veći broj termina igranja – manji broj publike, nošenje zaštitnih maski za publiku, ali i učesnike u predstavi dok igraju u predstavi, mjerenje temperature, potpisi i nošenje zaštitnih jednokratnih navlaka na obuću, međusobnu udaljenost u sali po 2 metra bez obzira da li se publika međusobno poznaje ili ne, bez zadržavanja u holu i drugim prostorima dvorane.

Tužni smo, u ime svih naših predstava koje su stvorene iz srca i istinske potrebe da žive, ali i zahvalni svima što razumijete, što čekate neko novo vrijeme kada ćemo se slobodno sresti i uživati u našim programima, ali i razgovorima, druženjima i zakuskama nakon istih. Hvala unaprijed svima, posebno roditeljima i našim članovima koji izuzetno profesionalno razumiju trenutnu situaciju.

Umjesto premijere za javnost
izvođenje “Družbe Pere Kvržice” SAMO za roditelje/staratelje

Igrokaz grupe srednjeg uzrasta
Rad s grupom: Maida Hamzić, Belma Huseinefendić i Aida Dedić

Nedjelja, 1.11.2020. godine
17.00h – Termin 1.
19.00h – Termin 2.

Ponedjeljak, 2.11.2020. godine
17.00h – Termin 1.
19.00h – Termin 2.

Ista predstava za publiku i javnost biće otvorena kad se za to stvore uslovi i sigurnost od COVID 19. Hvala za podršku, poručili su iz Pozorišta mladih Tuzle

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*