Zmajevi bez ispaljenog metka poraženi od Irana na Koševu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Irana rezultatom 0:2 u prijateljskom duelu odigranom na stadionu Asim Ferhatović Hase.Utakmica nije ponudila mnogo, ali je poslužila kao test i prilika za nekoliko novih igrača u našoj reprezentaciji. Šansu od prve minute dobila su tri debitanta – Josip Ćorluka, Amar Rahmanović i Irfan Hadžić.

Uoči utakmice stigla je i vijest da su Samir Zeljković, Ajdin Hasić i Haris Hajradinović pozitivni su na koronavirus te su ostali van protokola za ovaj susret.

Prvu šansu na meču imali su Iranci u 18. minuti. Nakon slabe povratne lopte Tatara koju je presjekao Kaveh, nogometaš gostiju bio je sam iskosa ispred Burića, ali naš golman je odlično reagovao i odbranio je njegov udarac.

Već u 19. minuti ponovo su Iranci prijetili. Amiri je nakon duplog pasa krenuo sam ka golu, a Burić je sjajno istrčao i ponovo je spasio našu mrežu. Nažalost, tom prilikom se i povrijedio pa je na gol stao Kenan Pirić.

Zmajevi su se borili, ali nisu napravili nijednu šansu. Tek je bilo potencijalno opasno nakon slobodnjaka Pjanića u 45. minuti, ali je njegov udarac na putu do gola izblokiran u živom zidu i na odmor se otišlo bez golova.

Ipak, već na samom startu drugog dijela Iran je poveo. Kadeh je ušao u kazneni prostor i vrlo preciznim udarcem s desetak metara matirao je Pirića za 0:1.

Ostatak utakmice protekao je u igri između dva šesnaesterca. Gotovo ništa vrijedno pomena se nije dešavalo na terenu, osim što su selektori oba tima izvršili veliki broj izmjena.

U posljednjim trenucima utakmice Ghayedi je umakao našoj odbrani i snažnim udarcem postavio je konačnih 0:2 i Zmajevi su još uvijek bez pobjede u 2020. godini.

Narednu utakmicu reprezentacija BiH igra u okviru Lige nacija protiv Nizozemske 15. novembra u Amsterdamu (18:00), a zatim protiv Italije tri dana kasnije na Grbavici (20:45).

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*