U narednih 15 dana u BiH pretežno oblačno vrijeme uz sunčane periode

Na prostoru Bosne i Hercegovine do ponedjeljka, 18. januara, preovladavat će pretežno oblačno vrijeme s kišom uz povremene sunčane, ali i hladnije periode. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ), kao i u prvim danima 2021. godine i u narednim danima zimske motive sa snijegom uz temperature u minusu imat ćemo samo na planinama.

U Hercegovini i u nižim područjima Bosne preovladavat će pretežno oblačno vrijeme s kišom. Također, magla u Bosni i umjeren do jak jugo u Hercegovini na momente će zahtijevati više opreza u saobraćaju.

Od petka i za dane vikenda očekuje se pad temperature zraka praćen snijegom u Bosni, ali i u višim područjima Hercegovine.

Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od -3 do 3, na jugu zemlje od 3 do 8, a maksimalne dnevne temperature će biti između 2 i 8 u Bosni, a do 12 stepeni celzija u Hercegovini. U petak i za dane vikenda maksimalne temperature kretat će se od -3 do 4 u Bosni te do 8 stepeni na području Hercegovine.

U periodu od 11. do 18. januara, prema raspoloživim prognostičkim modelima, prognozira se stabilizacija vremenskih prilika u našoj zemlji.

Preovladavat će promjenjivo oblačno i djelimično sunčano vrijeme s mrazom u Bosni i burom u Hercegovini. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -8 do -2 u Bosni, do 3 stepena u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -4 i 2 u Bosni, a na jugu Hercegovine do 5 stepeni celzija.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*