Počinju pripreme za snimanje filma “Balada o Pišonji i Žugi”

”Balada o Pišonji i Žugi”, kultna pjesma grupe ”Zabranjeno pušenje”, bit će ekranizirana.

Počele su prve pripreme za produkciju filma koji nastaje po pjesmi koju je napisao Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, a zasnovanoj na istinitim događajima iz Sarajeva s kraja osamdesetih godina.

Scenarij za film napisali su Sejo Sekson i Vladimir Đurđević, pisac i dramaturg iz Beograda koji je prije nekoliko godina uradio i dramski tekst na istu temu, koji se igrao u Narodnom pozorištu u Zrenjaninu i beogradskom Ateljeu 212.

Reditelj filma bit će poznati bh. filmski, tv i pozorišni reditelj Aleš Kurt, dok su producenti ove regionalne koprodukcije, osim samog Seje Seksona, Jasmin Duraković (DEPO, BiH) i Davor Pušić (FOKUS, Hrvatska).

Audicije za uloge u filmu predviđene su u naredna dva mjeseca, a planirano je da u filmu igra nekoliko velikih i poznatih bh. glumaca.

Istovremeno, scenograf filma Osman Arslanagić, zajedno sa rediteljem filma i producentskom ekipom, obilazi lokacije za ovaj budući filmski projekt.

Razvoj projekta je podržala Fondacija za kinematografiju FBiH, dok će novina u realizaciji filma biti i to što će sami ljubitelji pjesme i ”Zabranjenog pušenja”, ali i budućeg filma, moći putem online fundrising kampanje podržati produkciju ovoga projekta.

Snimanje filma bi se trebalo realizirati tokom 2015. godine, dok se premijera filma i tv serije planira za prvu polovinu 2016. godine, saopćeno je iz producentske kuće DEPO.

(RTv7/ Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*