Boračka udruženja u Zenici: Presuda Mahmuljinu velika je sramota

Predstavnici Boračkih organizacija Grada Zenice danas su reagovali na prvostepenu presudu kojom je Sakib Mahmuljin osuđen na deset godina zatvora.Na konferenciji za novinare koju su danas održala zenička udruženja boraca poručeno je da je presuda koja je donesena velika sramota.

“Ova presuda je dno ispod dna jer presuda koja je izrečena u trajanju od deset godina ne može biti razumljiva. Smatramo da je ovo politička presuda. Mi smo u ovom gradu, vjerovatno će biti konferencije i u drugim gradovima, željeli pokazati da se nećemo s time složiti. Tužilaštvu i sudu ćemo poručiti da se ne može tako suditi, a cilj i ove presude je izjednačavanje žrtve i agresora. Kantonalni savezi Zeničko-dobojskog kantona također će dati svoj komentar”, kazao je predsjednik koordinacije boračkih udruženja u Zenici Alija Redžić.

Dodao je kako će se, kada se povežu na Federalnom nivou, pojaviti pred Sudom BiH s porukom “Mahmuljin je nevin”.

“Tu se spominje 50 vojnika, to su ipak bili vojnici, a po BiH imamo i s jedne i s druge strane, počinjene zločine nad civilima i djeci, a o tome u Tužilaštvu i sudu nikada nije ništa pokrenuto. Ovo je sramota za tužilaštvo, ali i za sud, da obrazovani ljudi donesu ovakvu presudu”, dodao je Redžić.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*