U Podgorici zaplijenjeno 500 kilograma marihuane

U zajedničkoj akciji Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge i Uprave policije Crne Gore zaplijenjeno je 500 kilograma marihuane.

Marihuana je zaplijenjena u Podgorici, navodi se na Twitter nalogu crnogorske Uprave policije. Policija navodi da je podnijela krivične prijave protiv dvije osobe, dodaje se u objavi.

Prijave su podnesene protiv M.V. (27) iz Nikšića i S.L. (30) iz Danilovgrada, kojima se na teret stavlja krivično djelo – neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pišu podgoričke Vijesti.

U zajedničkom saopštenju se navodi da je u pitanju akcija koju su u dužem vremenskom periodu sprovodili službenici Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije i Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina.

Kazali su da je, osnovu analize rizika, određen detaljan pregled teretnog vozila “Scania” nikšićkih registarskih oznaka jedne firme, na kojem je kod carinske ispostave Terminal Podgorica deklarisana za izvoz roba – plastična ambalaža za transport (pvc koševi) bruto mase 2.148 kilograma i vrijednosti 4.950 eura za kupca iz Italije, a koja je preko graničnog prelaza Debeli Brijeg trebalo da napusti carinsko područje Crne Gore.

Skeniranjem kamiona je primijećeno da se u tovarnom dijelu nalazi neprijavljena roba.

“Nakon indikacija sa snimka skenera, pristupilo se fizičkom pregledu vozila i uz pomoć specijalizovane opreme u tovarnom dijelu vozila, pored uredno prijavljene robe za izvoz, pronađena su sakrivena 85 pakovanja različite veličine, sa sadržajem biljne materije za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana.”

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*