Zastupnički dom Federacije BiH neće donijeti budžet Mostara, odbijen prijedlog zakona

Zastupnički dom Parlamenta FBiH nije usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetima FBiH u tekstu kako ga je ranije usvojio Dom naroda. Ovaj zakon je usvojen u različitim tekstovima u dva parlamentarna Doma. Prvo je Zastupnički dom FBiH izglasao Prijedlog uz Amandman Lane Prlić (SDP) kojeg je uputila 29. decembra, a kojim se u prošloj godini donijela odluka o privremenom finansiranju dok se donošenje budžeta Grada Mostara prepustilo Gradskom vijeću.

Nakon toga je Dom naroda usvojio prijedlog bez tog amandmana i cijela ta priča je zapravo “zapela” na Mostaru.

Tim povodom se oglasila i Lana Prlić koja je napisala na Facebooku da je Zastupnički dom odbio usvojiti gore navedeni prijedlog Zakona koji je prošao na Domu naroda, a kojim bi se nametnuo budžet za Grad Mostar.

“Time je Zastupnički dom ostao dosljedan Zakonu u kojem je uvršten i amandman. Građani i građanke Mostara su 20.12. izabrali svoje predstavnike, i oni moraju donijeti budžet za Grad Mostar, a ne Parlament FBiH. Zahvaljujem se svim kolegama i kolegicama iz drugih političkih stranaka koji su ostali dosljedni prvom glasanju i time doprinjeli da o Gradu Mostaru više ne čitamo kao gradu slučaju. Hvala na podršci, pogotovo kolegama zastupnicima iz Mostara”, poručila je Prlić.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*