Danas sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Nacrt sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta, s Izvještajem o aktivnostima na usaglašavanju teksta navedenog sporazuma, čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i prometa.

Na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH je i Prijedlog odluke o raspodjeli grant sredstava Vlade Japana doniranih Bosni i Hercegovini Sporazumom o razmjeni nota između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Japana od 26.2.2014. godine i
Informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar – novembar 2014. godine.

Izvještaj o stanju ravnopravnosti spolova u BiH 2012 – 2014. godin? i Izvještaj o radu Odbora za Rome pri Vijeću ministara BiH za januar – decembar 2014. godine su također na predloženom dnevnom redu sjednice.

Vijeće ministara BiH će danas razmatrati, između ostalog, i Nacionalni program ekonomskih reformi (NERP) te zaključke sa sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, održane 15. januara, povodom rasprave o tački dnevnog reda „Razmatranje pritisaka na slobodu informiranja i slobodu medija u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na policijski pretres i blokiranje redakcije portala “Klix.ba“.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*