Kuglaši Slobode osvojili bod u Sarajevu

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 14. kola Premijer lige BIH u kuglanju. Kuglaši Slobode nastavili su pozitivan niz i u Sarajevu sa ekipom Željezničara igrali neriješeno 4:4

Iako oslabljeni neigranjem Mirze Nezirovića (najboljeg pojedinca u prethodnom kolu) ekipa se nadala pozitivnom rezultatu.

Utakmicu su loše otvorili Dževad Avdić 533 i Nermin Kasumović 550 obojica su veoma tijesno izgubili poene od Hajrudina Bečirhodžića 577 i Izudina Herende 555 i zaostatak od 49 čunjeva sto će se na kraju ispostaviti kao presudni momenat za neriješen rezultat.

U drugom paru Mirsad Jogunčić 565 je ubjedljivo savladao Fahrudina Herendu 499  a  Samir Jogunčić 588 je nesretno u zadnjim kuglama izgubio od Enesa Salmana 593. Tako da je pred treći i odlučujući par ekipa Željezničara imala vodstvo 3-1 ali prednost od 12  čunjeva je bila u korist Slobode.

U posljednjem paru Senad Jogunčić 574 je pobjedio Samira Borčaka 559 dok je Midhat Jogunčić 528 izgubio od Edina Herende 551 ali su uspjeli zadržati prednost u ukupnom zbiru čunjeva.

Tako je ekipa Željezničara osvojila 4 pojedinačna meć poena dok je Sloboda osvojila 2 pojedinačna meč poena i 2 na ukupan zbir čunjeva što je bilo dovoljno za neriješen rezultat.

U narednoim kolu ekipa Slobode u Lukavcu dočekuje Mineral iz Teslića.

(Kuglaški klub Sloboda / RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*