Sarajevo/Detalji burne noći na Grdonju: Bomba, pucanje na policiju, požar…

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su nakon višesatne potrage uhapsili muškarca koji je bacio eksplozivnu napravu u naselju Grdonj. Prema policijskom izvještaju sve je počelo nepropisnim parkiranjem automobila.

U 19:30 sati obaviještena je Policijska stanica Centar, da je u Ulici 105 brigade na Grdonju, kod jednog objekta u privatnom vlasništvu nepropisno parkirano vozilo marke Ford.

Policijski službenici su na adresi obavili razgovor s osobom N.T. i njenim mužem S.T. Prilikom intervencije osoba S.T. je udarila nogom u prednji desni far vozila marke Ford i oštetio ga, a zatim se zatim ubrzano udaljio u kuću, gdje je nakon izvjesnog vremenskog perioda iz kuće bacio eksplozivnu napravu pored parkiranog automobila.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a nakon aktiviranja eksplozivne naprave S.T. se udaljio iz svoje porodične kuće u pravcu naselja Grdonj.

Nakon toga je upućeno više policijskih patrola s ciljem pronalaska i hapšenja muškarca. U 20:40 sati jedna policijska patrola primijetila je osumnjičenog koji je potom ispalio jedan hitac iz pištolja prema službenom vozilu u pokretu, a zatim pobjegao.

Potom su u pomoć kolegama stigli i službenici Sektora za policijsku podršku koji u 01:25 sati u mjestu Grdonj, ispod repetitora, locirali i uhapsili osumnjičenog S.T. koji je kod sebe imao jednu ručnu bombu, jedan ručno pravljeni pištolj i dva metka za lovačko naoružanje.

O cijelom slučaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni se tereti za krivična djela izazivanje opće opasnosti, oštećenje tuđe stvari, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Na osnovu usmene naredbe sudije za predhodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici su izvršili pretres kuće osumnjičenog i pronašli i oduzeli jednu improviziranu eksplozivnu napravu i 10 komada metaka-patrona za lovačku pušku.

Prilikom stavljanja osobe pod kontrolu u mjestu Grdonj, došlo je do požara na tom lokalitetu koji je najvjerovatnije izazvao osumnjičeni S.T. Požar je ugasila ekipa PVB Sarajevo.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*