IPI akademija potpisala Memorandum o razumijevanju sa Visokim sveučilištem Algebra iz Zagreba i sa Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu

Visoka škola Internacionalna poslovno – informaciona akademija potpisala je Memorandum o razumijevanju sa Visokim sveučilištem Algebra iz Zagreba.

Planirano je da visokoškolske ustanove u narednom periodu tješnje sarađuju u području naučne i projektne.  Uslijedit u narednom periodu i potpisivanje sporazuma o saradnju u oblasti Erasmus+ programa, uz nadu da će epidemiološka situacija dozvoliti realizaciju programa.

Također, predstavnici IPI akademije potpisali su Memorandum o razumijevanju i sa Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu (IUS).

Ugovor su potpisali Emina Šarić, dipl. oec., direktorica IPI akademije i Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

Ovaj memorandum je potpisan sa ciljem razvijanja saradnje ove dvije visokoškolske ustanove, organizacije zajedničkih aktivnosti, saradnje studenata, te nastavnog i administrativnog osoblja kao i drugih oblika saradnje i širenja znanja.

(RTV7/SP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*