Zeljković najavio velike stvari: Uvođenje VAR-a, nacionalni stadion…

Vico Zeljković je danas na izbornoj sjednici Generalne skupštine izabran za novog predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a nakon izbora u svom obraćanju najavio je velike stvari. “Ovo je velika čast, ali istovremeno i velika obaveza za mene. Danas smo pokazali da u BiH imamo jedinstvo dva saveza, dvije naše članice, Fudbalskog saveza Republike Srpske i Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, i da na tim osnovama možemo graditi prosperitet Nogometnog saveza BiH. U budućnosti ćemo se zalagati za jedinstvo i saradnju, uz zajedničko uvažavanje i učešće oba saveza, kako bismo gradili još bolji NS BiH”, rekao je Zeljković na početku svog obraćanja.

Istakao je da Nogometni savez BiH duguje veliku zahvalnost FIFA-i i UEFA-i koji su svojom podrškom značajno pomogli da se prebrodi kriza izazvana koronavirusom.

“Dokazali su se kao istinski prijatelji sporta. Nastojat ćemo u budućnosti da učvrstimo saradnju na obostrano zadovoljstvo. Želimo u budućnosti pojačati saradnju sa susjednim nogometnim savezima”, dodao je.

Zeljković je istakao želju da nakon dugo vremena opet reprezentacija BiH igra na velikoj nogometnoj smotri.

“Imamo kvalitetnu reprezentaciju i siguran sam da to možemo ostvariti. Učinit ćemo sve da i naši klubovi napreduju. Radit ćemo na poboljšanju infrastrukture u svim sredinama, a plan nam je da napravimo 12 terena za premijerligaše s najboljom travnatom podlogom. Također, plan je da se uvede VAR. Insistirat ćemo i na razvoju i unaprijeđenju ženskog nogometa te futsala. Budućnost je pred nama, radit ćemo na tome da BiH ima i svoj nacionalni stadion, što je jedan od glavnih ciljeva. Zadataka i ciljeva je mnogo, ali mi smo spremni za sve izazove”, poručio je Zeljković.

Podsjetimo, Zeljković je na poziciji predsjednika NS BiH naslijedio Elvedina Begića.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*