Željezničar remizirao protiv Radnika na debiju Blaža Sliškovića

Nogometaši Radnika i Željezničara remizirali su rezultatom 1:1 u okviru 26. kola m:tel Premijer lige. Na klupi sarajevskog tima debitovao je novi trener Blaž Slišković, a Plavi su produžili niz bez pobjede u prvenstvu na čak devet utakmica.

Prvo poluvrijeme proteklo je u nešto boljoj igri Željezničara, koji je uspio doći do gola u 15. minuti.

Zec je jako šutirao nakon čega je Bilobrk odbio loptu, ali samo do Štilića koji je vrlo preciznim udarcem pospremio u mrežu za vodstvo Plavih 1:0.

Plavi su nakon toga vrlo disciplinovanom igrom kontrolisali zbivanja na terenu, te su na odmor otišli minimalnom prednošću.

U nastavku je prvi prijetio Radnik. U 51. minuti Jelić se namjestio na šut iskosa s lijeve strane, ali lopta je prohujala pored stative Erića.

Ipak, ofanzivan pristup Bijeljincima se isplatio osam minuta kasnije. Vušurović je ubacio, a golman Željezničara Erić je vrlo slabo boksovao loptu koju je iz blizine Popara poslao u mrežu za 1:1.

Do kraja po jedna ozbiljna situacija na obje strane. Najbolju šansu Željezničar je propustio u 84. minuti. Milićević je prizemno ubacio, a Lendrić na petercu nije uspio najbolje zahvatiti loptu.

Na drugoj strani Jelić je nakon kornera u 88. minuti ostao sam na desetak metara, ali je neometan glavom šutirao preko gola i ostalo je 1:1.

Ovim remijem donekle više mogu biti zadovoljni domaći koji se grčevito bore za opstanak, dok je Željezničar sve dalje od plasmana u Evropu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*