Sarajevo: Uhapšen taksista osumnjičen za silovanje djevojke u Semizovcu

Policajci i kriminalistički inspektori MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su sinoć muškarca koji se sumnjiči da je 17. aprila silovao ženu koja je koristila uslugu taksija, u vikendici koja se nalazi u mjestu Semizovac pored Sarajeva.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o 25-godišnjem taksisti iz Sarajeva, koji je žrtvu primio u vozilo u sarajevskom naselju Koševsko Brdo, nakon druženja s prijateljicama.

Prema nezvaničnim informacijama, taksista je potom žrtvu odvezao do vikendice u Semizovcu, nakon čega ju je, kako tvrdi u prijavi koju je podnijela MUP-u KS, silovao i tukao.

Kako su nam rekli iz MUP-a KS, policija je zaprimila prijavu djevojke, nakon čega je brzom akcijom policije osumnjičeni lociran i uhapšen.

“Uhapšena je jedna osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem krivičnog djela silovanja. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je zadržan u pritvorskoj jedninici MUP-a KS, a policija poduzima daljnje aktivnosti na utvrđivanju činjenica vezanih za ovaj slučaj”, kazali su nam u MUP-u KS.

Osumnjičeni se još uvijek nalazi u pritvoru, a o svemu je obavješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*