Salihović posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović, posjetio je Direkciju za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH i obišao prostore u kojima je smješten Operativni stožer policijskih agencija u BiH.

Operativni stožer formiran je u DKPT BiH, sukladno Sporazumu o pružanju pomoći i operativnoj suradnji agencija za provođenje zakona kako bi se spriječila ugrožavanja sigurnosti u našoj zemlji, odnosno zlouporabe okupljanja građana i rušilačka ponašanja huliganskih skupina, u okviru obilježavanja obljetnice prosvjeda iz 2014. godine.

Glavni tužitelj obišao je Operativni stožer, u kojem zajednički djeluju djelatnici DKPT BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu- SIPA, Granične policije BiH Federalne uprave policije i MUP-a KS, te je pohvalio napore DKPTBiH-a i direktora Mirsada Vilića, kao i rad Direkcije u pravcu zaštite sigurnosti građana BiH, njihove imovine i općenito poboljšanja sigurnosnog ozračja u BiH.

Posjeti su također su nazočili i zamjenik ministra sigurnost BiH, kao i direktori policijskih i agencija za provođenje zakona u BiH i dužnosnici Međunarodne zajednice.

Cilj Operativnog stožera je da se osigura koordinacija postupanja i međusobna pomoć agencija u provođenju poslova iz njihovih nadležnosti u cilju efikasnije zaštite sigurnosti građana.

Tijekom posjete, glavni tužitelj je nazočio i specijalističkoj policijskoj vježbi iz oblasti neposredne zaštite osoba pod pratnjom, koju su izveli djelatnici DKPT BiH, nakon čega je glavni tužitelj, zajedno sa drugim gostima, uručio polaznicima tečaja priznanja-značke, kojima se potvrđuje njihova uspješno provedena obuka, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*