Sloboda bolja od Leotara, “Crveno-crni prvi na tabeli

Fudbaleri Slobode večeras su u 3. kolu Premijer lige BiH upisali i treću ovosezonsku pobjedu, te sa maksimalnim učinkom od devet bodova iz tri utakmice zasjeli na vrh tabele.

Tuzlaci su večeras nakon Rudra i Radnike, bili bolji i od ekipe Leotara, novajlije u premijerligaškom društvu, a pobjedonosni gol za konačnih 1:0 postigao je Dženis Beganović iz penala u 7. minuti utakmice.

Prethodno je dosuđen jedanaesterac za domaće, Paranos je igrao rukom prilikom duela s Veselinovićem.

Perišić je odbranio udarac Dženisa Beganovića s bijele tačke, ali nogometaš Slobode je zatim odbijenu loptu pospremio u mrežu za 1:0.

Do odlaska ekipa na odmor nije bilo većih uzbuđenja, nešto konkretnije djelovao je tuzlanski tim, ali iz nekoliko poluprilika nije uspio doći do novog pogotka.

U drugom poluvremenu Sloboda je i dalje bila bolji rival, ali konkretnije šanse su ipak izostale do sudijske nadoknade, kada je rezervista Maksimović šutirao tik pored stative gola Leotara.

Sloboda – Leotar 1:0 (Dž. Beganović 7′)

Stadion Tušanj. Gledalaca oko 1.000. Glavni sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo).

SLOBODA: Bukvić, Devedžić, Jusić, Ćivić, A. Beganović, Osmić (Mujagić), Balić, Husejinović (Kurtalić), Dž. Beganović (Alić), Veselinović (Maksimović), Ramić (Predragović).

LEOTAR: R. Perišić, Milić, Čolić, Đurić, Arsić (Milović), Bosančić, Paranos, Todorović (Ramić), Sekulović (M. Perišić), Aćimović (Zec), Nikolić.

(TI-RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*