Servisne informacije za 20.august: Nekoliko naselja bez vode

MUP TK- Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir dva puta narušavan. Evidentirano je izvršenje  dva krivična djela. Na području TK se dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo  teške tjelesne povrede, 5 osoba je zadobilo lake tjelesne povrede a o povredama dvije osobe ljekari se nisu izjasnili.  U pet nesreća je zabilježena samo materijalna šteta.

HITNA MEDICINSKA POMOĆ – Kako smo doznali iz Službe hitne medicinske pomoći, pruženo je 190  zdravstvenih usluga.

VATROGASCI – Dežurni vatrogasci su u protekla 24 sata  četiri puta gasili nisko rastinje.

VODOVOD – Dio Soline , Brđani, Dokanj i Tetima bez vode su trenutno zbog kvara koji će biti saniran tokom dana.  Bez vodosnadbijevanja su i naselja Husino i Kiseljak. U JKP Vodvovod i kanalizacija Tuzla su obavijestili građane Tuzle da su u narednom periodu moguće obustave vodosnabdijevanja pojedinih dijelova grada, zbog nemogućnosti isporuke dovoljne količine sirove vode iz Termoelektrane Tuzla za Fabriku vode na Ceriku. Uredno snabdijevanje vodom u svim ostalim gradskim i prigradskim naseljima. 

MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA.  Letovi sa MAT se odvijaju po planu letenja, uz manja kašnjenja.

KOMUNALAC – Iz Javnog komunalnog preduzeća Komunalac Tuzla kažu da je uredan odvoz smeća i higijena grada.

UKC – Servisnim informacijama dodajemo i to da je na tuzlanskom UKC- u protekla 24 sata rođeno devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

CENTRALNO GRIJANJE – U toku pripreme za narednu sezonu grijanja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*