Preminuo Edin Šaranović, bivši nogometaš FK Sarajevo

Nekadašnji nogometaš Sarajeva i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Šaranović preminuo je u 45. godini nakon što je nekoliko dana bio u vještačkoj komi poslije srčanog udara.

Tužnu vijest potvrdio je doskorašnji nogometaš Sarajeva Haris Handžić koji se tužnim saopštenjem putem Instagrama oprostio od Šaranovića.

“Zauvijek ću te pamtiti i voljeti, brate moj. Da ti dragi Allah podari lijepi džennet. Šta god da napišem, bit će malo za tebe, moj jaro. Uvijek si bio borac i takvog ću te pamtiti zauvijek”, poručio je Handžić.

Šaranović je prije nekoliko dana doživio težak srčani udar i nalazio se u vještačkoj komi. Preminuo je u Minhenu. Vijest o smrti svog bivšeg nogometaša objavio je i FK Sarajevo.

Šaranović je karijeru počeo u TOŠK-u iz Tešnja odakle je 1999. godine prešao u Sarajevo. Prvi inostrani angažman ostvario je 2002. godine kada je potpisao za poljski Pogon Szczecin. Nakon toga prešao je u Rusiju u redove Sokol Saratova. Zatim nosio je dresove hrvatskih klubova Kamen Ingrada i Slaven Belupa, a uslijedio je povratak u Sarajevo 2006. godine.

Vratio se u Hrvatsku i nastupao je za Međimurje, Primorje i Zadar. Poslije je nastupao za Olimpik i Slobodu. Ima dva nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U dresu Fudbalskog kluba Sarajevo, u kojem je ostavio najveći trag, Edin Šaranović je odigrao 152 utakmice i postigao 40 golova. S Bordo timom osvojio je dvije šampionske titule i Kup BiH.

Šaranović je inače i dan danas rekorder HNL-a, on je strijelac najbržeg gola u povijesti našeg nogometnog prvenstva. Igrajući za Kamen Ingrad protiv Intera iz Zaprešića 2004. godine zabio je poslije samo 10 sekundi.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*