(Video) Cum Grano Salis: Predstavljen roman ˝Izvedeni iz kičmi˝ i knjiga poezije ˝Muze i Erinije˝, sabrane pjesme 1977. – 2020.

Posljednjeg dana Međunarodnih književnih susreta Cum Grano Salis promovisane su dvije knjige. Historijski uzrokovan raspad jedne porodice predstavljen je u romanu ˝Izvedeni iz kičmi˝, autorice Amile Kahrović Posavljak, koji je ujedno i drugo autorsko djelo ove bosanske književnice. Ovaj roman nominovan je za književnu nagradu ˝Meša Selimović˝ zbog čega je autorica izuzetno ponosna.

Druga knjiga koja je predstavljena tuzlanskoj publici je ˝Muze i Erinije˝, sabrane pjesme 1977. – 2020. , autora Mile Stojića. Knjiga sadrži autorov cjelokupan pjesnički opus, odnosno 12 knjiga u jednoj. Inače, pjesnik Mile Stojić dugogodišnji je prijatelj književnih susreta Cum Grano Salis . Na 20 godišnjicu Susreta podsjeća da je ovo jedan od najvažnijih književnih susreta jer na neki način približava ono što je rat razdvojio, a nagrada Meša Selimović postala je jedna od najprestižnijih nagrada za pisce u regiji, naglasio je Stojić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*