Policija u Tuzli uhapsila saučesnika dilera nakon što su zaplijenili više od 11 kg droge

ridesetšestogodišnji A.J. koji je nastanjen u Tuzli uhapšen je zbog sumnje da je saučesnik osobe kod koje je prije dvije godine pronađeno više od 11 kilograma droge, tržišne vrijednosti 600.000 KM. Naime, pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) su 14. i 15. septembra pretprošle godine na području tuzlanskog naselja Bare izvršili pretrese, a tom prilikom je uhapšena jedna osoba sa više od 11 kilograma droge tržišne vrijednosti skoro 600.000 KM. No, ova akcija doživjela je svoj nastavak.

Naime, nakon duge i opsežne istrage, kao i operativnog rada na terenu, pripadnici Sektora kriminalističke policije iz Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, došli su do saznanja o osobi koje se dovodi u vezu sa pronađenom spomenutom drogom.

“Radi se o osobi A.J., rođen 1985.godine, nastanjen u Tuzli, koji je jučer lišen slobode nakon pretresa kuće koju koristi, a kojom prilikom je pronađeno jedno pakovanje opojne droge amfetamin speed”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

A.J. je nakon izvršene kriminalističke obrade danas predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je u saizvršilaštvu sa njemu poznatim osobama počinio produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Detaljnije podsjetimo, policija je u septembru 2019. godine zaplijenila 7.324 komada tableta ekstazi, 5,637 grama praha ekstazija te 22 vrećice ukupne mase 11.331,14 grama spida u prahu. U ovoj akciji je zaplijenjeno i 429 drugih predmeta.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*