Direktor Fajzera: “Kriminalci”

Direktor Fajzera Albert Burla je za milione preminulih okrivio ljude koji šire dezinformacije o vakcinama protiv kovida 19 koje proizvodi i njegova kompanija. Izvor: Jutarnji list

On je rekao i da će se svijet vratiti u normalu tek kad se svi vakcinišu.

Govoreći pred Atlantskim vijećem, Burla je rekao da ‘vrlo mala grupa ljudi’ širi dezinformacije o vakcinama protiv kovida19, uključujući i vakcine njegove kompanije.

“Ti ljudi su kriminalci”, rekao je direktoru Atlantskog vijeća Frederiku Kempu.

Njegove riječi podsjećaju na ono što je rekao američki predsjednik Džo Bajden kad je tokom ljeta optužio društvene mreže da ‘ubijaju ljude’ omogućujući skepticima i protivnicima vakcinacije da se služe tim platformama.

Iako je Bajden kasnije povukao što je rekao, nastavio je da tvrdi da su ‘lažne informacije’ odgovorne za mnoge smrti.

Iako su studije pokazale da efikansnost Fajzerove vakcine sa vremenom slabi te iako se vakcinisani i dalje mogu zaraziti i razboljeti, Burla insistira da će se život vratiti u normalu jedino ako se svi cijepe.

“Jedina stvar koja se ispriječila između normalnog načina života i sadašnjeg načina života je, iskreno, oklijevanje oko vakcinacije”, rekao je Kempeu.

Istovremeno, ako se pojave bilo kakve nuspojave Fajzerove vakcine, njihov kreator neće snositi kaznenu odgovornost.

Farmaceutske kompanije zaštićene su od odgovornosti u slučaju povreda ili smrti uzrokovanih vakcinacijom u SAD-u, Velikoj Britaniji, EU-u i mnogim drugim državama.

I Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) proglasile su Fajzerovu vakcinu efikasnom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*