Ministar Baraković: Prekid nastave se eventualno može desiti u školama u kojima ne budu obezbijeđeni osnovni uslovi za rad učenika i zaposlenika

Zbog velikog upita roditelja i učenika da li će zbog vremenskih prilika biti obustavljena nastava na području TK, ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković je putem društvenih mreža poručio da prekida nastave neće biti, osim u školama gdje nisu obezbijeđeni osnovni uslovi za rad.

“Poštovani učenici, roditelji, kolegice i kolege, kao odgovor na veliki broj upita zabrinutih roditelja želim da objasnim da prekida nastave u školama na području Tuzlanskog kantona neće biti. Prekid nastave i prelazak na online model nastave se eventualno može desiti u onim školama u kojima ne budu obezbijeđeni osnovni uslovi za rad učenika i zaposlenika, o čemu menadžment škole treba blagovremeno da obavijesti Ministarstvo. Ministarstvo obrazovanja i nauke TK danas do ovog momenta nije primilo niti jedan zahtjev od direktora neke od škola za prekid nastave i prelazak na online model nastave. Da li će se to desiti u toku sutrašnjeg dana, vidjet ćemo. Sutra je u 8 h zakazan kolegij Odsjeka za obrazovanje u Ministarstvu gdje ćemo razgovarati o novonastaloj situaciji oko vremenskih neprilika i organizacije nastave u školama. U komunikaciji smo i sa Civilnom zaštitom koja nas izvještava o situaciji u Kantonu, te i na taj način pratimo situciju. Nastava se može obustaviti u školama iz lokalnih zajednica koje proglase stanje prirodne nesreće. Želim još jednom da naglasim da najvažnija stvar za učenike, uz naravno njihovo zdravlje i sigurnost, jeste da su u školskim klupama sve dok postoje uslovi za to. Zbog odgoja i obrazovanja! I lično ću se uvijek zalagati za to, kao što sam i svo ovo vrijeme u toku pandemije.” poručio je ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*