MOSTAR, 1. siječnja (FENA) – Više tisuća osoba dočekalo je novu 2022. godinu na dočeku na otvorenom u Mostaru. (Foto FENA/Ivan Rozic)

Javni doček Nove godine u nekoliko gradova BiH

Bosna i Hercegovina je u novu, 2022. godinu ušla uz organizirane proslave na gradskim trgovima i vatromet.

Od većih gradova izuzetak je bilo tek Sarajevo, gdje zbog epidemiološke situacije nije bilo organiziranog dočeka Nove godine, ali je zato slavljenička atmosfera bila u brojnim ugostiteljskim objektima u ovom gradu. Priređen je i višeminutni vatromet na više lokacija u Sarajevu.

Više tisuća osoba dočekalo je novu 2022. godinu na dočeku na otvorenom u Mostaru.

Mostarce i njihove goste u novu je godinu uvela Indira Levak, a njoj se na pozornici u ponoć pridružio mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

On je poželio svojim sugrađanima i svim stanovnicima Bosne i Hercegovine sretnu i uspješnu 2022. godinu.

Neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godina, kao i činjenica da je doček na otvorenom u Mostaru organiziran praktično bez ikakvih epidemioloških mjera privukao je veliki broj ljudi.

Pored Mostarki i Mostaraca novo ljeto su u Gradu na Neretvi dočekali i brojni gosti iz Dalmacije i susjednih gradova.

Tačno u ponoć zajedno sa pjevačicom Nedom Ukraden, gradonačelnik Banjaluke je otvorio šampanjac i poželio srećnu Novu godinu.

Srečna Nova godina! Da ste živi i zdravi”, poželio je Stanivuković svojim sugrađanima, koji su u Novu godinu ušli uz hitove Petra Graše i Nede Ukraden, kao i veličanstven vatromet.

Prema informacijama turističkih organizacija, izostanak strogih restriktivnih mjera rezultirao je većim dolaskom turista iz inozemstva, a posebno iz susjednih zemalja na doček Nove godine u BiH. Veliki broj turista evidentiran je u većim gradskim centrima i na planinama.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*