Završena 5. Manifestacija “BIJADER ATIĆ – ŠAHOVSKA LEGENDA TUZLE“

U petak 31.12.2021. godine sa početkom u 16.30 sati završrena je 5. Manifestacija “BIJADER ATIĆ – ŠAHOVSKA LEGENDA TUZLE“. Na programu manifestacije je bilo 6. Brzopotezno prvenstvo TŠK-a “Sloboda“. Ovom manifestacijom rukovodstvo kluba se na skroman način odužuje rahmetli Bijaderu Atiću koji je 30 godina radio u klubu za afirmaciju šaha.

Brzopotezni turnir je pozivnog tipa i direktan poziv za učešće su dobili sledeći igrači: Sabahudin Buljubašić (Fide majstor), Igor Iveljić (Fide majstor), Adnan Karahmetović (Fide majstor), Mirza Avdić (majstorski kandidat), Mirza Atlić (majstorski kandidat), Malkić Jusuf (majstorski kandidat), Ermina Smajlović (majstorski kandidat), Stjepan Paligorić (majstorski kandidat), Ehlimana Babajić (I kategorija) i Andrija Obad (Fide majstor). Otkazom u zadnjim trenutcima Andriju obada je zamijenio kadet TŠK “Sloboda“, Tanasković David.

Titulu sa petog prvenstva kluba brani Fide majstor Sabahudin Buljubašić.

Tempo igre 5 minuta plus tri sekunde bonifikacije za svaki odigrani potez. Organizotor je obezbijedio i 6 nagrada za najuspješnije.

Pobjednici dosadašnjih brzopoteznih prvenstava kluba:

Prvak je Adnan Karahmetović koji je turnir završio sa 8,5 poena. Igor Iveljić je uspio da spriječi presjednika kluba da napravi sto postotni rezultat. Prošlogodišnji pobjednik, Sabahudin Buljubašić se morao zadovoljiti sa drugim mjestom dok je treće mjesto pripalo uvijek solidnom Mirzi Avdiću.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*