Sean Penn u Kijevu, snima film o ruskoj invaziji

Oskarovac Sean Penn stigao je juče u Kijev, gdje planira da snima film o ruskoj invaziji na Ukrajinu, što su potvrdili iz kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Glumac se prvo pojavio na konferenciji za novinare u Kijevu, gdje su vladini zvaničnici govorili o detaljima krize koja je danas eskalirala.

Kako javljaju mediji, režiser je u Kijev došao da snimi sve što se trenutno dešava u Ukrajini i da svijetu saopšti istinu o invaziji Rusije na tu zemlju.

“Sean Penn je među onima koji danas podržavaju Ukrajinu u Ukrajini. Naša zemlja mu je zahvalna na takvom iskazu hrabrosti i poštenja”, navodi se u saopštenju i dodaje:

“Sean Penn pokazuje hrabrost koja je nedostajala mnogim drugima, posebno nekim zapadnim političarima. Što više takvih ljudi, istinskih prijatelja Ukrajine, koji podržavaju borbu za slobodu, brže ćemo zaustaviti ovu gnusnu invaziju Rusije.

Pen je tokom godina bio u centru mnogih antiratnih i humanitarnih operacija. Dokumentarni film iz 2020. godine ‘Građanin Pen’ opisuje glumčeve napore u uspostavljanju neprofitne organizacije Communiti Organized Relief Effort, takođe poznate kao CORE, kao odgovor na zemljotrese na Haitiju 2010. CORE je takođe rasporedio timove da pomognu u borbi protiv kovida 19, testiranje i vakcine širom zemlje,” prenosi Variety.

Kako su potvrdili iz produkcijske kuće “Vice Studios” oskarovac Sean Penn planira da snimi dokumentarac o dešavanjima u Ukrajini, pa je odmah i otišao na teren.

Penn je posljednji put posetio Ukrajinu u novembru 2021. i počeo pripreme za ovaj projekat, kada je bio u posjeti vojsci, što pokazuju fotografije koje je u to vrijeme objavila pres služba ukrajinske Operacije združenih snaga.

“Penn je posjetio kancelariju predsednika i razgovarao sa potpredsjednicom Vlade Irinom Vereščuk, kao i lokalnim novinarima i pripadnicima ukrajinske vojske”, piše Newsweek.

Kancelarija predsjednika izdala je tada saopštenje preko ukrajinske ambasade u kojem hvali oskarovca i filmskog reditelja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*