Sve je spremno za 24 TK Open, jedan od najstarijih i najprestižnijih karate turnira

Sve je spremno za 24 TK Open, jedan od najstarijih i najprestižnijih turnira kako u BiH, tako i u regionu, koji će biti održan u subotu 26.februara 2022.godine. Održava se povodom Dana nezavisnosti.
Tim povodom predstavnici Kluba borilačkih sportova Tuzla održali su press konferenciju.
Kako je rečeno, na ovom izuzetno jakom turniru učestvovat će preko 900 takmičara iz Belgije, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH.

Na sutrašnjem festivalu karatea nastupit će najjača imena Hrvatskog karate saveza, Beogradskog karate saveza i ostalih država., dakle osvajači olimpisjkih, svjetskih i evropskih medalja.
Osim TK Opena, ujedno će biti održan i 8. memorijalni turnir Fuad Hadžiavdić Fudo na kojem će nastupiti najuspješniji seniori i boriti se za vrijedne novčane nagrade.

“TK Open i ove godine dovodi kompletnu hrvatsku karate reprezentaciju, a s ponosom ističemo da dolazi 69 takmičara beogradskog Karate saveza, te najuspješniji karatisti Belgije, Makedonije, Crne Gore i naravno BiH.” istakao je direktor Kluba borilačkih sportova Tuzla Fikret Selma. Navodi da što se tiče rezultata takmičara iz Kluba, ne očekuje ništa posebno, jer je u ovom trenutku najbitnije pokazati se kao dobar domaćin. “U tome smo dosada uspijevali, što najbolje pokazuje podatak da nam se vrhunski sportisti vraćaju svake godine. Nadamo se da ćemo i ove godine opravdati njihovo povjerenje. Tuzla je prepoznatljiva po TK OPEN-u. Tuzla je bila domaćin i Mediteranskom prvenstvu u karateu. Cilj je sve te uspjehe pokušati nadmašiti, a nikako se vraćati nazad.”- rekao je Selman.

Na press konferenciji, novinarima se obratila i Amina Fejzić, najuspješnija seniorka, koja se vratila nakon teške povrede šake i na Federalnom prvenstvu za kadete, juniore, U-21 i seniore, održanom proteklog vikenda u Zenici, osvojila dvije zlatne medalje. Ona je istakla da očekuje izuzetno kvalitetne mečeve sutra i da je TK Open zaista veliki međunarodni turnir.

  1. TK OPEN počinje sutra u 10,00 sati u velikoj sali SKPC Mejdan. Otvaranje je planirano u 16,00 sati.
    Ovaj TK Open za Klub borilačkih sportova ima posebnu vrijednost jer se događa u mjesecu u kojem Klub obilježava 25 godina postojanja i rada.

KBS Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*