(VIDEO) Potpisan Ugovor za nabavku softvera za potrebe integrisanog zdravstvenog informacionog sistema zdravstvenih ustanova I Zavoda zdravstvenog osiguranja TK

Čekanje u redovima na ovjeru zdravstvenih knjižica trebalo bi uskoro biti prošlost, zahvaljujući danas potpisanom Ugovoru za nabavku softvera  za potrebe integrisanog zdravstvenog informacionog sistema  zdravstvenih ustanova I Zavoda zdravstvenog osiguranja TK . Prema riječima  Denisa Husića, direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, ovaj sistem  obuhvata elemente koji su potrebni za  nesmetano funkcionisanje zdravstvenog sistema. U prvom redu radi se o uspostavi medicinskog kartona, elektronske knjižice,uspostavi radioloških dijagnostičkih softverskih funkcionalnosti koje će u velikoj mjeri pomoći pružanje dijagnostičkih usluga , skraćenje puta pacijenata , te informatičkom  laboratorijskom sistemu.

Radi se o jednoj od najznačajnijih poslijeratnih reformi zdravstvenog sistema u TK.

Integrisani informatički sistem, već je  u primjeni u svim ostalim kantonima u FBIH. Prvi efekti mogli bi se očekivati nakon 60 dana. U prvom redu tu se misli na elektronske  knjižice I e recept. Vrijednost projekta je 9 miliona 200 hiljada KM.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*