Ubijeni Nenad Opačić i njegova supruga

U novosadskom Novom Naselju ubijeni su Nenad Opačić, koga su nazivali šefom “veterničkog narko-klana” i njegova supruga.

Ubistvo se desilo pola časa poslije ponoći u novosadskoj Ulici braće Dronjak, kada je za sada nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja u Opačića i njegovu suprugu.

Lokalni mediji javljaju da je Opačić preminuo na licu mjesta, a njegova supruga, koja je prevezena vozilom hitne pomoći, podlegla je povredama nešto kasnije.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, ubica je došao na biciklu i sa fantomkom na glavi pucao na bračni par Opačić kada su izlazili iz zgrade, gdje su bili u posjeti kumovima.

Policija naoružana “heklerima” blokirala je cijeli Novi Sad u potrazi za ubicom.

Nenad Opačić bio je uhapšen u policijskoj akciji “Sablja” 2003. godine.

Presudom je potvrđeno da se kao šef “veterničkog klana” bavio preprodajom narkotika, kao i da je sarađivao s “zemunskim klanom” u nekoliko slučajeva otmica i iznude.

Za vrijeme suđenja, zašiljenom četkicom za zube napao je zaštićenog svjedoka Miladina Suvajdžića – Đuru Mutavog.

Opačićevo ime vezuje se za mnoga imena iz svijeta politike. Sa Vukom Draškovićem je 1990. organizovao miting u Sremskim Karlovcima. Bio je prijatelj sa Nenadom Čankom, a čuvao je Miodraga Isakova i Gordanu Čomić. Poznavao je i Zorana Đinđića, koga je poslije bombardovanja 1999. dočekao na aerodromu u Surčinu.

Na suđenju je izjavio da je politički zatvorenik jer je Dušan Mihajlović želio da se osveti Čanku i zato je tražio njegovu smjenu poslije ubistva premijera.

Srna

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*