U TK 13 intervencija vatrogasaca protekloga dana

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice su u protekla 24 sata, pored nekoliko tehničkih, imale i trinaest intervencija na gašenju požara to na području Gračanice četiri intervencije, naselje Lukavica požar na privatnom motornom vozilu, naselje Drafnići požar na kotlovnici stambenom objekta, nisko rastinje na manjoj površini u naselju Vuknići i požar pomoćnog objekta u naselju Bahići, zatim na području Gradačca dvije intervencije i to u ulici 8. Marta gdje je gorio pomoćni objekat – sušara i u ulici Kadić Mahala gdje je gorio dimnjak na stambenom objektu.

Na području Tuzle vatrogasci su imali tri intervencije i to dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja na manjim površinama u naseljima Bojići i Debelo Brdo i gašenje kontejnera u naselju Dragodol.

Na području Živinica vatrogasci su imali dvije intervencije i to u naselju Sjever 2 gdje je gorio dimnjak na stambenom objektu i naselje Ciljuge – Stara Pruga gdje je gorio pomoćni objekat.

Na području općine Lukavac vatrogasci su gasili dva požara niskog rastinja na manjim površinama u naselju Huskići. Svi požari su lokalizirani i ugašeni, saopćili su iz Kantonalne službe CZ Tuzla.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*