Narednih dana u BiH sunčano vrijeme sa temperaturama do 19 stepeni, sutra proljeće

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme sa temperaturama od minus šest do 19 stepeni Celzijusa.

Drugog dana vikenda se očekuje sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od minus pet do nula, na jugu do četiri, a dnevna od šest do 12, na jugu do 17 stepeni.

Sunčano vrijeme očekuje se i u ponedjeljak. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne poslije podne umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od minus šest do nula, na jugu do tri, a dnevna od šest do 12, na jugu do 17 stepeni.

I u utorak se očekuje sunčano vrijeme sa jutarnjom temperaturom od minus četiri do dva, na jugu do pet, a dnevna od devet do 14, na jugu do 18 stepeni.

Sunčano vrijeme lokalno uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u Bosni i Hercegovini u srijedu. Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu do sedam, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 19 stepeni Celzijusa.

U nedjelju, 20. marta, na sjevernoj Zemljinoj polulopti nastupiće proljeće. Proljeće će nastupiti od 16.33 sati, a riječ je o proljećnoj ravnodnevnici, kada dan i noć traju jednako po 12 sati. Tog dana Sunce izlazi na istoku u 5.42, a zalazi na zapadu u 17.50. Na južnoj Zemljinoj polulopti nastupiće jesen. Proljeće traje do 21. juna.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*