Predsjedništvo BiH danas o subregionalnoj kontroli naoružanja

U Predsjedništvu BiH danas će biti razmatran izvještaj o provođenju Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja i radu Subregionalne konsultativne komisije u prošloj godini.

Predsjedništvo BiH trebalo bi da razmatra i podršku kandidaturi Austrije u vezi sa određivanjem sjedišta Sekretarijata Sporazuma o trgovini oružjem, saopćeno je iz ove institucije.

Na dnevnom redu sjednice Predsjedništva je i poziv predsjednika Slovenije Boruta Pahora upućen članovima Predsjedništva BiH da posjete Sloveniju 23. marta.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za potpisivanje više međunarodnih ugovora, poput dopune 2. Sporazuma o finansiranju između BiH i Evropske komisije, koji se odnosi na horizontalni program o nuklearnoj sigurnosti i zaštiti od zračenja u okviru IPA pomoći za 2011. godinu, te Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Turske o drumskom prevozu putnika i robe.

Predsjedništvo bi trebalo da razmatra i prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Australije o socijalnom osiguranju, prijem Andore u članstvo Haške konferencije međunarodnog privatnog prava, te izvještaj Ministarstva pravde BiH o radu Komisije za pomilovanje za period januar – decembar 2014. godine.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*