Banjaluka, BiH - 2. jun 2022: Iz Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) u Banjaluci saopšteno je da su rano jutros, na zvanične email adrese ove zdravstvene ustanove stigle su dojave o postavljenom eksplozivu. ( UKC RS - Anadolu Agency )

Dojava o bombi u UKC Republike Srpske

Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske (UKC RS) u Banjaluci dobio je dojavu da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi postavljena bomba. Vrši se evukacija pacijenata i radnika, a nadležne službe pretražuju prostore bolnice.

Iz policije su naveli da su prijavu zaprimili jutros u 7.15 sati.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su na mjestu događaja i preduzimaju radnje iz svoje nadležnosti.

UKC je nakon dojave preduzeo neophodne mjere kako bi bili bezbjedni pacijenti, njihove porodice i zaposleni, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

“Nedopustivo je što su zdravstvene ustanove, medicinski radnici i najosjetljivija kategorija građana postali meta ovakvih radnji koje izazivaju osjećaj nesigurnosti i straha”, ističe se u saopštenju UKC-a.

Podsjetimo, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče je saopšteno da je na području Republike Srpske policiji prijavljeno da je 429 osnovnih i srednjih škola primilo e-mail sa porukom prijetećeg sadržaja da je postavljena bomba u školi.

Zbog toga su tokom dana izvršeni kontradiverzioni pregledi, a eksplozivne naprave nisu pronađene.

Dojave o postavljenim bombama juče su stigle i na adrese više organizacionih jedinica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, nakon čega je obavljen KDZ pregled i ustanovljeno je da su bile lažne.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosanskopodirnjskog kantona također je putem e-maila dobilo prijetnju o postavljenim eksplozivnim napravama.

Prethodno su slični slučajevi zabilježeni u regionu i u Kantonu Sarajevo, gdje su dojave o postavljenim bombama, prije sedam dana, stigle na adrese 110 osnovnih i srednjih škola, piše BHRT.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*