Četiri zlatne i tri srebrne medalje za juniore-ke AK Sloboda Tehnograd

Prvog dana Pojedinačnog prvenstva BiH za juniore-ke, koje se danas i sutra održava u Sarajevu,  atletičari-ke AK „Sloboda Tehnograd“ postigli su odlične rezultate i okitili  se sa 7  medalja, osvojivši 4 zlatne i tri bronzane medalje, Titule  državnih juniorskih prvaka BiH za 2022. godinu osvojili su:  Bakir Baković u trci na 100 m,   Adi Nurkanović u diciplini 1500 m, Elma Hasanbašić na 3000 stipl, te muška stafeta 4×100 m (Alija Džinić, Bakir Baković, Enes Džinić i Bakir Musić).

Bronzane medalje osvojili su Alija Džinić u trci na 100m, Enes Džinić u skoku u dalj, te ženska štafeta 4×100 m (Ismihan Muratović, Nudžejma Vrabac, Elma Hasanbašić i Ema Mešković).

I drugog dana ovog takmičenja očekuju se nova odličja i potvrda primata jednog od najuspjesnijih atletskih klubova u BiH, posebno u juniorskoj konkurenciji. Godina jubileja Atletskog kluba „Sloboda Tehnograd“, nastavlja se vrlo uspješno, novim titulama i medaljama u svim uzrasnim kategorijama.

Pored aktivnih atletičara-ki, sutra će na Sarajevskom maratonu nastupiti naš član Mirzet Halilović – Valter kojem takodjer, želimo puno uspjeha na takmičenju. Također, seniori ovog kluba Hajrudin Vejzović, Edhem Vikalo i Rusmir Malkočević učestvuju na Mediteranskim igrama u Alžiru, a  kao trener atletske reprezentacije na ovom takmičenju je direktorica kluba Kada Delić Selimović.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*