Zrinjski, Velež i Tuzla City saznali potencijalne protivnike u 3. pretkolu Konferencijske lige

Zrinjski, Velež i Tuzla City su saznali potencijalne protivnike u žrijebu trećeg pretkola Konferencijske lige koji je na programu sutra u Nyonu.

Iduće sedmice igraju se utakmice drugog pretkola u kojima će Zrinjski igrati protiv albanske Tirane, Velež protiv malteškog Hamruna, a Tuzla City protiv nizozemskog AZ Alkmaara.

Sutra će u švicarskom Nyonu biti žrijeb za 3. pretkolo, a formirane su podgrupe, te naši klubovi znaju koga bi mogli izvući ukoliko prođu dalje.

Zrinjski bi u trećem pretkolu mogao igrati protiv pobjednka iz duela La Fiorita – Ballkani, Vikingur Reykjavik – The New Saints, Sutjeska – KI, Hibernians – Levadia Tallinn i Lech Poznan – Dinamo Batumi, te protiv latvijskog RFS-a.

Veležovi potencijalni protivnici su Twente, te pobjednici iz duela Molde – Elfsborg, Rapid Beč – Lechia Gdansk, Hapoel Beer Sheva – Dinamo Minsk i Levski Sofia – PAOK.

I dok su mostarski klubovi nenositelji u sutrašnjem žrijebu, Tuzla City je nositelj, a mogao bi igrati protiv pobjednika duela Pogon Szczecin – Brondby, Saint Patrick's Athletic – Mura i Seinajoki – Lillestrom, te Dundee Uniteda.

Žrijeb parova za treće pretkolo Konferencijske lige bit će održan sutra sa početkom u 14 sati.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*