(Video) “Mala škola dijabetesa 2022”: Značaj pravovremene edukacije djece i roditelja

Udruženje građana, roditelja i prijatelja djece sa dijabetesom “Novi horizonti” Tuzla tradicionalno je realizovalo još jednu edukativnu radionicu “Mala škola dijabetesa 2022”. Tokom Male škole dijabetesa članovi udruženja su govorili o temi ˝Šta je meni moj dijabetes˝. Održana su predavanja za djecu i roditelje o savremenim tehnologijama liječenja dijabetesa, a pažnja je posvećena i računanju ugljikohridrata.

Školu je otvorio Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je tom prilikom poručio da je važno da se društvo bori protiv dijabetesa i svake druge bolesti, da bude svjesno te borbe, jer kada je društvo svjesno onda će više pažnje i obratiti na to da bolesti ne dođe.

Inače, Grad Tuzla već duži niz godina na različite načine podržava rad Udruženja, između ostalog godišnje se iz Budžeta izdvaja 38.000 KM za nabavku senzora za bezbolno mjerenje šećera u krvi. To je i razlog zbog čega je gradonačelniku Tuzle, dodijeljena zahvalnica za doprinos ostvarenju ciljeva djece oboljele od dijabetesa.

Tokom ovog događaja dodjeljene su zahvalnice i ostalim institucijama i pojedincima zaslužnim za poboljšanje kvalitete života oboljelih od dijabetesa tipa 1, a zahvalnicu ˝Za život sa manje boli˝ dobila je i RTV7 Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*