Centar za ples i rekreaciju implemetira projekat “KORAK DO ZDRAVLJA”: Besplatna škola plesa za djecu

Centar za ples i rekreaciju iz Tuzle implemetira projekat ‘ KORAK DO ZDRAVLJA’. Projekat je podržao GRAD TUZLA. Djeca od prvog do devetog razreda osnovnih škola koje gravitiraju u Tuzli mogu se javiti na fb profil: Centar za ples i rekreaciju porukom kroz inbox ili pozivom na: 061 979 602 i prijaviti u BESPLATNU ŠKOLU PLESA.

Prijavom, djeci se omogućava druženje u zdravom okruženju sa djecom sličnog uzrasta, te mogućnost da savladaju osnovne korake raznih plesova primjerenih njihovom dobu.

Ples je aktivnost koja upošljava i tijelo i mozak, spada u jednu od boljih antistresnih tehnika, te jača motoričke i kognitivne sposobnosti.

Ples je tehnika koja opušta, ispunjava veseljem, zadovoljstvom i dobrim raspoloženjem. Onaj ko pleše bolje spava, razvija samopouzdanje, unaprjeđuje memoriju i koncentraciju, zadovoljniji je i bolje raspoložen.

Iz Centra za ples i rekreaciju pozivaju roditelje da prijave svoje dijete u besplatnu školu plesa u Centru za ples i rekreaciju koji se nalazi u zgradi bivšeg Omladinskog doma, sada Centra za kulturu. Tamo se nalazi moderno i funkcionalno uređen prostor sa svim neophodnim sadržajem.

Prijavite svoju djecu u besplatnu školu plesa do 29.09.2022.godine! Besplatna škola počinje 01.10.2022.godine, u jutarnjim satima. Grupe će se formirati na osnovu uzrasta djece, saopšteno je iz Centra za ples i rekreaciju.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*