Visoka pobjeda Slobode u duelu sa Kozarom

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 3. kola Premijer lige BiH u kuglanju. Da će liga ove godine biti veoma interesantna i ujednačena pokazuju rezultati u prva 3. kola. Samo ekipa Rudara do sada ima stopostotan učinak s tim da oni imaju jednu utakmicu manje. I način bodovanja ove sezone je drugačiji pa se za pobjedu dobijaju 2 boda (prošlih sezona 3 boda) a za neriješen rezultat 1 bod što će dovesti do još manjih razlika na tabeli. 

U 3. kolu najubjedljiviju pobjedu je ostvarila ekipa Slobode koja je u Lukavcu rezultatom 7:1 bila bolja od Kozare. Igrač utakmice je bio Samir Jogunčić sa 588 oborenih čunjeva.

Najzanimljivija utakmica odigrana je u Gradiški gdje su ekipe Minerala i Posavine podijelile bodove rezultat je glasio 4:4. Kuriozitet ovog meča je što su obje ekipe oborile isti broj čunjeva 3372. Obje ekipe u posljednjim hicima su imale pobjedu u svojim rukama ali se na kraju ipak završilo podjelom bodova.

Borac i Rudar Kakanj su preokretima došli do pobjede. Obje ekipe su gubile poslije prvog bloka 2:0 ali dobrom igrom preostala 4 igrača preokrenuli su rezultat u svoju korist tako je Borac dobio Posušja 5:3 a Rudar Kakanj je bio i ubjedljiviji pa je na kraju protiv Mostara slavio sa 6:2.

U prvoj utakmici 3. kola koju su odigrali poljuljana prošlosedmičnim porazom ekipa Ade i zahuktala ekipa Rudara iz Prijedora vodila se prava bitka ali je na kraju ekipa Ade slavila rezultatom 6:2.

Jedinu gostujuću pobjedu ostvarilo je Zrinski Bistarac-Ljubače koji je u Sarajavu bio bolji od Željezničara rezultatom 5:3 te tako ekipu Željezničara zakovao za dno tabele.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*