Otežan saobraćaj na više puteva

Nakon uklanjanja odrona,od 7:45 sati, ponovo se nesmetano saobraća magistralnim putem M-18 Tuzla-Bijeljina na dionici Banj Brdo-Priboj (mjesto Podgora). Zbog snijega na kolovozu otežano se saobraća na magistralnim putevima Tuzla-Zvornik (Crni Vrh), Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Šuica-Kupres i Priluka-Glamoč-Mlinište, kao i na širem području Romanije.

U ostalim dijelovima BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, uz umjeren promet vozila.  Zbog učestalih odrona posebno skrećemo pažnju na puteve: Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka i Brod na Drini-GP Hum.

Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putevima, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na autoputu A1 na dionici Zenica-Tarčin kolovoz je mokar, dok se na dionici A-1  Zvirovići-Bijača vozi po pretežno suhom kolovozu.

Na GP Izačić zbog snijega u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za vozila preko 7,5 t. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

(bihamk)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*