(VIDEO) Hasanović: Radovi na vodovodnoj mreži nastavljaju se i narednih dana, a brojni projekti urađeni tokom 2022. godine

Radovi na velikom profilu cjevovoda fi 600, na glavnom distributivnom cjevovodu za centralni dio grada, ovoga su jutra bili uzrok otežanog odvijanja saobraćaja na dijelu ulice Obala Zmaja od Bosne (od Higijene do Doma penzionera). Zbog toga su neki dijelovi grada bili bez vode. Esad Hasanović, rukovodilac distribucije u JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla pojasnio je da se radi o kompleksnim radovima i dodao da će oni biti završeni do popodnevnih sati.

Radovi će, najvjerovatnije, biti nastavljeni i sutra na lokaciji kod Mosta s kipovima.

Veliki broj projekata je urađen u ovog godini, a dio je to projekta Dugorčnog vodosnabdjevanja Grada Tuzle do 2035. godine, kazao je Esad Hasanović, rukovodilac distribucije u JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla.

Cilj u narednom periodu je zanavljanje vodovodne mreže, zamjena vodomjera kod potrošaća, a u saradnji sa Gradom Tuzla radit će se na većim projektima sanacije vodovodne i kanalizacione mreže također, najavio je Husanović.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*