Štrajk upozorenja zaposlenika Centra za socijalni rad Tuzla

Radnici Sindikalne podružnice JU Centar za socijalni rad Tuzla kao i ostali radnici koji nisu članovi Sindikata jednoglasno su donijeli odluku o otpočinjanju polusatnog štrajka upozorenja koji je održan danas u vrijeme pauze.

Štrajk upozorenja će se održavati ispred zgrade Centra i trajat će svaki radni dan u isto vrijeme sve do ispunjenja zahtjeva navedenih u aktu dostavljenom direktoru ili otpočinjanja generalnog štrajka.

Radnici traže ispunjenje zahtjeva koji se odnosi na povećanje plate, uz napomenu da su u prethodnom periodu, od decembra 2021. godine ( kada su  i radnicima Gradske uprave povećane plate zbog poskupljenja troškova života iz čega su radnici ovog Centra isključeni iako smo ravnopravan član Sindikalne organizacije Grada Tuzla i djelujemo kao Sindikalna podružnica) nizom akata i zahtjeva od nadležnih tražili povećanje plata, saopćavaju zaposlenici Centra.

Ovim štrajkom upozorenja zaposlenici Centra za socijalni rad žele ukazati javnosti i nadležnim organima  na jako tešku situaciju u Centru zbog nepopunjene sistematizacije i preopterećenosti brojnim poslovima za koje radnici nisu adekvatno plaćeni. Kako se poslovi povećavaju delegiranjem novih zakona i sve težom situacijom u kojoj se građani nalaze, obim poslova u Centru se stalno povećava, stoji izmedju ostalog u saopćenju radnika Centra .

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*