Adin Hebib:”Imam prijedlog da Klub-galerija Slikar bude Klub Tuzlaka!”(VIDEO)

Akademski slikar Adin Hebib istaknuti je umjetnik svjetskog glasa, rodjen u Mostaru. Sa slikanjem je započeo još kao dijete, a 1978. je završio Akademiju lijepih umjetnosti u Beogradu. 1980-ih godina boravi u Parizu gdje se usavršava i specijalizira ekspresionizam.

Dobitnik je brojnih europskih nagrada za grafički dizajn, kao i niza drugih stručnih nagrada i priznanja. Priredio je više od 40 samostalnih izložbi, a njegova djela se nalaze širom svijeta i krase prestižne svjetske galerije, kao i domove nekih od najuticajnijih  državnika Europe, Azije i Amerike.

U Umjetničkoj galeriji Kristian Kreković, u Tuzli, Adin Hebib se predstavio odabirom radova iz četiri ciklusa (Tvoj i moj grad: most, Moj život: krošnja, Postojanost žene: aktovi, Buket cvijeća za sve majke svijeta) naglašenog kolorita slikanih u ekspresionističkoj maniri, dok je njegova kćerka, Mia Hebib predstavila presjek stvaralaštva umjetnički oblikovanog nakita u platini, zlatu, srebru i mesingu.

Izložba pod nazivom „Tuzlacima s poštovanjem i ljubavlju“ predstavlja ekspresionizam otvorenih i živih boja i snažne geste.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*