Sutra prva sjednica Kolegija Predstavničkog doma PSBiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić za sutra je sazvao 1. sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe obavještenje o osnivanju klubova poslanika u tom domu, dogovor o formiranju stalnih komisija Predstavničkog doma PSBiH, kao i dogovor o zakazivanju 2. sjednice tog doma.

Kolegij bi trebao razmatrati i zahtjeve jednog broja poslanika za sticanje statusa stalno zaposlenog poslanika, kao i obavještenja pojedinih poslanika o produženju statusa stalno zaposlenog poslanika.

Trebali bi biti razmatrani i zahtjevi pojedinih poslanika za naknadu troškova smještaja, odvojenog života i posjete porodici, kao i zahtjevi jednog broja poslanika za nastavak prava na naknadu troškova smještaja, odvojenog života i posjete porodici.

Kolegij bi, između ostralog, trebao razmatrati i jedan broj zahtjeva poslanika za nastavak prava na korištenje privatnog vozila u službene svrhe, kao i zahtjeva za ostvarivanje prava na razliku plaće.

(RTV7/Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*