Shvatite nas ozbiljno, djeca poručuju odraslima

Pet stotina osnovaca različitih uzrasta i pet hiljada odraslih iz deset lokalnih zajednica biće uključeni u projekat „Shvatite nas ozbiljno! – Djeca poručuju odraslima“ od juna 2014.

UNICEF i Udruženje INFOHOUSE sa podrškom USAID-a i Delegacije Evropske Unije u BiH će na ovaj način učesnicima omogućiti da izraze dječije potrebe i želje na jednostavan način, te da osmisle i izvedu 10 lokalnih projekata posvećenih socijalnoj inkluziji i obrazovanju.

Istraživanja pokazuju da su djeca sa poteškoćama u razvoju još uvijek „nevidljiva“ i da nisu u potpunosti integrisana u obrazovni sistem. Prikupljene ideje i projekti će biti prezentirani na facebook stranici „Zid dječijih želja,“ lokalnim zidnim novinama, i kroz medije da bi dobili pažnju koju zaslužuju. Djeca će na ovaj način glasno podsjetiti odrasle da njihove ideje i stavovi moraju biti saslušani i uvaženi.

Projekat je dio programa  “Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije (SPIS) i kampanje “Govorimo o mogućnostima, pridružite nam se” koju sa partnerima realizuje UNICEF u BiH.

(infohouse/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.