Puštanje u rad automatskih uređaja za osiguranje željezničko – cestovnih prelaza

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine obavještavaju javnost da će u srijedu,  22.03.2023.godine pustiti u rad tri nova automatska uređaja za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na tri željezničko-cestovna prelaza u Tuzlanskom kantonu.

U 11,00 sati u rad će biti pušten automatski uređaj za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na željezničko – cestovnom prelazu Lukavac Soda i svjetlosna saobraćajna signalizacija za regulisanje kretanja vozila u Gradu Lukavacu, u km 12+055 željezničke pruge Tuzla – Doboj, odnosno u ulici Lukavačkih brigada u Lukavcu.

U 12,00 sati u rad će biti pušten automatski uređaj za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na željezničko – cestovnom prelazu Šerići u Gradu Živinice, u km 125+428 željezničke pruge Brčko – Banovići, odnosno ukrštaju pruge i lokalnog puta Ljubače – Suha – Šerići.

U 13,00 sati u rad će biti pušten automatski uređaj za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na željezničko – cestovnom prelazu Križaljka i svjetlosna saobraćajna signalizacija za regulisanje kretanja vozila u Gradu Živinice, u km 131+642 željezničke pruge Brčko – Banovići, odnosno ukrštaju pruge i regionalnog puta R-469 (Ribnica – Banovići – Živinice – Dubrave – Međaš).

Puštanje u rad ovih modernih uređaja, doprinijet će povećanju sigurnosti u odvijanju željezničkog i cestovnog saobraćaja i podići nivo sigurnosti na željezničko-cestovnim prelazima.

Svi učesnici u saobraćaju dužni su poštovati postavljenu cestovnu i željezničku signalizaciju na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i ceste, saopćili su iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*