Schmidt s rukovodstvom FBiH: Formiranje Vlade najveći prioritet

U sjedištu rukvodstva Federacije BiH održan je sastanak visokog predstavnika Christiana Schmidta sa rukovodstvom Federacije BiH, predsjednicom Lidijom Bradarom i potpredsjednicima Refikom Lendom i Igorom Stojanovićem.

Kako je OHR saopćio na Twitteru, tokom sastanka visoki predstavnik se zanimao za poduzete korake u pravcu uspostave Vlade Federacije BiH.

“Funkcioniranje institucija FBiH je preduvjet za efikasnu i jaku BiH. Formiranje Vlade FBiH je stoga najveći prioritet za sve,” rekao je visoki predstavnik.

Domaćini sastanka, predsjednica i dva potpredsjednika, ostali su pri svojim ranijim stavovima kada su u pitanju Odluka o imenovanju te davanje suglasnosti na tu odluku.

Schmidt je još jednom pozvao sudionike sastanka na nastavak dijaloga, za pronalazak rješenja i dogovora kako bi Vlada Federacije bila imenovana, rečeno je Feni iz Kabineta predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare.

Podsjećamo, kolegij Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH zakazao je za sutra u 14 sati sjednicu tog doma, na kojoj će se razmatrati Informacija o Odluci o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH. Kako je rečeno razmatrat će se onaj materijal koji su dobili od rukovodstva FBiH, a u njemu je dopis od predsjedateljice Federacije Lidije Bradare s kojim ih upoznaje sa onim što je urađeno. Tu je i Odluka o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH. Uz tu Odluku došla je i suglasnost od dopredsjednika FBiH Igora Stojanovića i odgovor dopredsjednika Refika Lende da on nije dao suglasnost na navedenu Odluku.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*