Obilježavanje Evropske sedmice nogometa i Državno prvnstvo  Specijalne olimpijade u futsalu

Na  pomoćnim terenima JU “Gradski stadion Tušanj” u Tuzli organizovana je manifestacija “EVROPSKA SEDMICA NOGOMETA”  u okviru koje je održano  i Državno prvenstvo Specijalne olimpijade BIH u futsalu i inkluzivni trening  nogometni trening.

Ućešće na ovom takmičenju i treningu   uzele su ekipe: Udruženja “Oaza”, ” Vrati mi osmijeh”, “Duga iz Tuzle” , “Hrabro srce” Zavod Pazarić i Zavod Drin, Centar “Koraci nade” i KSS “Sunce”. U inkluzivnom treningu učestvovali su djeca iz JU “Naše dijete”, udruženja “Soci” i “Leptir” i OŠ Pazar. Ovogodišnje obilježavanje Evropske sedmice nogometa posvećeno je promociji ženskog nogometa.

U takmičarskom dijelu ostvareni su sljedeći  plasmani:

   Divizija  I

 1 mjesto  KSS Sunce Tuzla

 2. Zavod Pazarić

3. Udruženje Duga

Divizija II

  1. Zavod Pazarić
  2. Udruženje Oaza
  3. Hrabro src

Promotori na manifestaciji bili su istaknuti bivši sportisti – fudbaleri i atletičari Ekrem Ibrić, Mirza Hadžić, Denis Karić, Samir Kuduzović, Zlatan Saračeviç, Halid Gazibegović, Jasmin Gavranović, Nermin Alibašić i Kada Delić Selimović.

Tehnički organizator manifestacije je Studentsko vijeće medicinskog fakulteta u Tuzli – MEDICUS i udruženje “Parallel”.

Promociju Evropske sedmice nogometa u saradnji i uz podršku Fudbalskog/Nogometnog  saveza,  Svjetske i evropske fudbalske asocijacije nastavljamo inkluzivnim treninzima i seminaru u Trećoj Gimnaziji, OŠ Skender Kulenović, Centru Vladimir Nazor, obdanistima u Źivinicama i Tuzli, na Fakultetu sportskih nauka u Banja Luci.

O INKLUZIJI SE NE PRIČA – INKLUZIJA SE ŻIVI

(Specijalna olimpijada BiH/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*