Danas komemoracija i ispraćaj Damira Muratovića

U znak zahvalnosti i sjećanja na preminulog Damira Muratovića, Grad Tuzla i  “Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju – Tuzla danas su u Narodnom pozorištu Tuzla, organizovali  komemoraciju. Posljednji ispraćaj Damira Muratovića organizovan je ispred Komemorativnog centra u Tuzli, nakon čega je ukopan na Gradskom groblju Trnovcu.

Damir Muratović bio je kolega, prijatelj, vijećnik, otac, muž I prije svega čovjek u pravom smislu riječi. Rođen u Tuzli 8.6.1981.godine, gdje je završio srednju Učiteljsku školu. Na Filozofskom fakultetu u Tuzli završio je odsjek Pedagogija-psihologija, te nakon toga stekao i zvanje magistra humanističkih nauka iz područja pedagogije. Bio je zaposlen je u JU “Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju – Tuzla”, kao pedagog, a od 2011. do 2019. godine obnašao funkciju direktora ustanove. Uspješno je radio kao istaknuti stručnjak iz prakse – asistent na Filozofskom fakultetu i na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Aktivno je sudjelovao na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim projektima iz oblasti odgoja i obrazovanja, te infrastrukturnim projektima, kojima je značajno unaprijedio društvenu zajednicu. Na lokalnim izborima 2020te izabran je za vijećnika GV Tuzla.
Bio je oženjen, otac dvoje djece. U znak zahvalnosti i sjećanja na Damira Muratovića, Grad Tuzla i  “Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju – Tuzla u Narodnom pozorištu Tuzla, organizovali  komemoraciju. U ime grada, na  komemoraciji se prisutnima obratila Nataša Perić, predsjedavajuća GV Tuzla, u ime kolega I saradnika govorila je Selma Hodžić, direktorica Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju – Tuzla, dok se u ime brojnih prijatelja obratio Žarko Vujović. Posljednji ispraćaj Muratovića organizovan je ispred Komemorativnog centra u Tuzli, nakon čega je ukopan na Gradskom groblju Trnovac.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*