(Video) Udruženje zrakoplovaca – Zračni most organizovalo književno veče sa Draganom Bursaćem

U organizaciji Udruženja zrakoplovaca – Zračni most sinoć je upriličeno druženje i razgovor o knjigama Dragana Bursaća „PTSP spomenar“ i „Čekajući Dylan Doga u Srebrenici“.  Druženje je održano u novouređenom prostoru terase zgrade koju je Udruženje zrakoplovaca Zračni most sa partnerima adaptiralo za stanare ali i goste.

Sugrađani su s oduševljenjem pratili izlaganje ovog poznatog kolumniste, novinara i pisca. Nije on nije krio svoje oduševljenje dolaskom u Tuzlu a posebno je ponosan kako kaže, na dugogodišnje učešće na Međunarodnim književnim susretima “Cum grano salis”.

Podsjetimo jendna od njegovih novijih knjiga “Čekajući Dylan Doga u Srebrenici”, zbirka je kolumni u kojima se kao humanist, dosljedno bori za ljudska prava i promovira empatiju za žrtve rata na ovim prostorima. „PTSP spomenar“   je zbirka kratkih priča koje se osvrću na upropašteno djetinjstvo autora, ali i stotina hiljada ljudi pogođenih ratnim dejstvima devedesetih godina. Autor je ovom prilikom najavio nastavak odnosno drugo izdanje gnjige.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*